
ČO JE TO VLÁKNINA?
Vláknina je typ (nestráviteľného) uhľohydrátu, ktorý sa vo všeobecnosti nachádza v rastlinnej strave vrátane ovocia, zeleniny a obilnín. Ako základná súčasť zdravého stravovania* hrá vláknina dôležitú úlohu pri dobrom trávení. Existujú dva typy vlákniny, rozpustná a nerozpustná, a obe majú svoju úlohu v tráviacej sústave. Na rozdiel od iných komplexných uhľohydrátov sa vláknina tak ľahko v tráviacom trakte nerozkladá, takže väčšina prejde tenkým črevom nestrávená, čím poskytuje objem.

MÁM DOSTATOK VLÁKNINY?
Vláknina je najdôležitejším faktorom stravovania, ktorý pomáha udržať si normálnu funkciu čriev*, a práve preto sa dospelým odporúča konzumovať 25g vlákniny denne**. Väčšina ľudí však neprijme svoju dennú dávku vlákniny. Výskumy ukazujú, že 72 % mužov a 87 % žien neprijme odporúčaných 25g vlákniny denne***. Ak je váš súčasný príjem vlákniny nízky, postupne zvyšujte konzumáciu vlákniny a pite veľa vody.

TAKŽE ČO BY SOM MAL JESŤ?
Kombináciu rozpustnej a nerozpustnej vlákniny z viacerých zdrojov. Jedlá ako brokolica, mrkva, jablká, ovos a šošovica obsahujú rozpustnú vlákninu, ktorú vo všeobecnosti rozkladajú baktérie v našich črevách. Na druhej strane nerozpustná vláknina sa rozkladá menej a vo všeobecnosti prechádza črevami bez zmeny. Dobrými zdrojmi sú napríklad celá pšenica, celé obilniny, orechy, semienka, fazuľa a tmavá listová zelenina.

Pre viac informácií o možnostiach zdravej výživy a produktoch Herbalife nás kontaktujte.
Zdroj: HERBALIFE Produktová brožúra - jeseň 2015
CHCETE NAOZAJ SCHUDNÚŤ? TAK SCHUDNITE S NAMI!
STAČÍ UŽ LEN JEDEN KROK.
Vypňte tento kontaktný dotazník.
Budeme Vás diskrétne a nezáväzne kontaktovať, aby sme Vám poskytli všetky konkrétne informácie.