TOPlist

10 vecí, ktoré musíte

vedieť o kalóriách

Skôr ako sa pustíte do chudnutia

        ZDARMA!!!

Daniela.png Karol.png lubica.png vaclav - kópia.png

AKO BUDE VYZERAŤ JEDLO V ROKU 2050?

Je to háklivá téma. Svetová populácia rastie, ceny rastú a rozvojové krajiny s veľkým počtom obyvateľov jedia viac ako sa stihne vyrobiť. Nikto si nie je však istý, ako zmena klímy ovplyvní produkciu potravín v nasledujúcich rokoch.

Mnoho odborníkov si myslí, že dohromady tieto faktory generujú zásadnú zmenu v našom stravovaní. Prečítajte si prehľad očakávaných vplyvov na naše jedlo v nie príliš vzdialenej budúcnosti…

Napríklad sa veľa hovorí o využití hmyzu ako takého. Podľa vedcov z Univerzity vo Wageningene v Holandsku hmyz poskytuje vysokú výživovú hodnotu ako akékoľvek iné mäso, a je dobrým zdrojom bielkovín.  Druhov hmyzu je neúrekom, stačí si vybrať:) ponuku.

Samozrejme, že musíme prekonať to známe “fuj” resp. odpor k hmyzu, ale odborníci predpokladajú, že napr. cvrčky a kobylky by mohli použiť ako prísady do hamburgerov a klobás.

Tradične produkované mäso je skutočnou záťažou na zdroje Zeme a jeho výroba je čoraz drahšia v posledných rokoch. Niektorí odborníci predpokladajú, že mäso bude opäť luxusný tovar, ako tomu bolo v minulosti.

Laboratórne produkované mäso? To nie je sci-fi. Vlákna svalového tkaniva už boli pestované v laboratóriách z kmeňových buniek kráv. Vedci nádejne predpovedajú, že nakoniec budeme schopní produkovať mäso, ktoré chutí a bude dostupné v dostatočne veľkom množstve na uspokojenie dopytu…

Ak sa nestotožníte s laboratórnym mäsom – voľbou môže byť vegetariánstvo . Pre chudobných to znamená, že mäso sa môže stať príliš drahým jedlom. Z pohľadu životného prostredia, zdravia a ekonomických záujmov bude vegetariánstvo stále viac populárne a obmedzí sa tak aj konzumáciu mäsa v gastro biznise či na hostinách a sviatkoch.

A nie je to prípad len mäsa. Napríklad jedna americká firma pracuje na výrobe alternatívneho rastlinného žĺtku, ktorý môže byť použitý v majonéze, pečive a omáčkach . Geneticky modifikované (GM) potraviny čelia masívnemu odporu skeptickej verejnosti, ale niektorí vedci sa domnievajú, že GM môže byť jediný spôsob, ako zabezpečiť dostatočné množstvo potravín vo svete rastúcej populácie v najbližších desaťročiach . Vedci spočítali, že pri zachovaní súčasného tempa populačného rastu, každý aker (1 aker = 4 046,873 m²) ornej pôdy môže byť dvakrát tak produktívny v roku 2050, ako je tomu dnes.
Takže musíme produkovať oveľa menej mäsa, ale oveľa viac rastlín:).

Budeme si musieť asi zvyknúť v budúcnosti jesť viac cesnaku, sladké zemiaky a topinambury. V skutočnosti sú sladké zemiaky na vrchole zoznamu rastlín, ktoré produkujú najviac kalórií v čo najmenšom priestore, čím sa získa 70.000 kalórií na hektár a deň, takmer dvakrát toľko ako pšenicou . Takisto sa môžu pestovať spoločne zemiak, pór a paštrnák pre tých, ktorí chcú maximalizovať kalórie na hektár.

Brian Wansink, odborník na potravinársky trh, sa domnieva, že potraviny budúcnosti budú zdravé . Nemyslí si, že všetci vymeníme šišky a buchty za jablká, ale šišky budú oveľa lepšie ako doteraz. Nové technológie budú tak vyvinuté, aby sa tuk z potravy značne odbúral pričom chuť zostane rovnaká .

Odborníci prichádzajú so stále vynaliezavejšími spôsobmi pestovania ovocia a zeleniny v malých priestoroch a malé záhradníctvo je konečne na vzostupe. Spoločnosť začne používať každý centimeter voľnej pôdy na lacnejšie pestovanie potravín.

Časť problému s našimi stravovacími návykmi nie je len o samotnej potravine ale hlavne aj o obale. Jedlo sa zje a obal v miliónoch ton vyhodí. Jedným z riešení je jesť aj obal. Harvardský inžinier David Edwards už vyrába jedlé obaly ovocných štiav, kávy, zmrzliny a ďalších produktov. Obaly, vyrobené z prírodných potravinárskych driža pohromade ióny, je silný, jedlý aj chutí dobre .

V nasledujúcich desaťročiach naše stravovacie návyky sa môžu radikálne zmeniť, pre dobro nášho zdravia a budúcnosť planéty.

 

Zdroj: Mojmír Lieskovský/DOUBLE LOUD 

https://mojmirlieskovsky.wordpress.com/2014/02/16/ako-bude-vyzerat-jedlo-v-roku-2050/

15.2.2014 (base on: BBC source, Food Trends Global)

 

CHCETE NAOZAJ SCHUDNÚŤ? TAK SCHUDNITE S NAMI!

STAČÍ UŽ LEN JEDEN KROK.

Vypňte tento kontaktný dotazník. 

Budeme Vás diskrétne a nezáväzne kontaktovať, aby sme Vám poskytli všetky konkrétne informácie.

Máš otázku?

Napíš mi hneď!

daniela.nitonova@gmail.com

Zavolaj mi hneď!

0904 483 670

herbalife+original1.png

INŠPIRÁCIA!

Takto

môžete schudnúť

aj VY.

Pochvaly od ľudí z môjho okolia sú balzamom za tie roky trápenia. 

Mám 3 deti a moje problémy s nadváhou začali po pôrodoch. Riešila som to rôznymi diétami, niekoľkokrát som schudla a opäť pribrala. Ocitla som sa v začarovanom kruhu a ako roky pribúdali aj moja váha narastala. Jedla som málo a napriek tomu som priberala. Začali sa pridružovať aj zdravotné problémy so zažívaním a bolesťami kĺbov. Vďaka vyživovaciemu programu  som konečne našla spôsob ako chudnúť zdravo a trvalo. Dnes môžem zjesť neporovnateľne viac a napriek tomu som výrazne schudla a cítim sa vynikajúco.

* UPOZORNENIE: Rýchlosť redukcie váhy a dosiahnuté výsledky sú vždy individuálne.

 

Ľubica - 10kg za 6 mesiacov*

Cítim sa skvele, zaznamenala som neuveriteľný nárast energie a dnes môžem už aj ja povedať, že život je naozaj krásny.

Po pôrode som bojovala s nadbytočnými kilami a extrémnou únavou, ktorá značne znepríjemňovala život mne aj môjmu okoliu. Bola som podráždená, nervózna a veľmi mi vadilo ako vyzerám. Nevážila som si samú seba, prenášala som si to do všetkých oblasí života a ten pocit už nikdy nechcem zažiť. Vďaka zdravej výžive som krásne schudla a svoju novú váhu si udržiavam. Dnes mám konfekčnú veľkosť 38 a som nadmieru spokojná. 

* UPOZORNENIE: Rýchlosť redukcie váhy a dosiahnuté výsledky sú vždy individuálne.

 

Daniela - 20kg za 6 mesiacov *

Už nemusím sťahovať brucho, aby som lepšie vyzeral a môžem byť uvoľnený...

Ako bývalý športovec ( atletika - skok do výšky) som po ukončení aktívnej kariéry výrazne začal priberať s perspektívou nárastu 1-2 kilá ročne. Bolo to spôsobené nedostatkom pohybu, častým cestovaním v aute, prejedal som sa a mal som obrovskú chuť na sladkosti. Začal som mať problémy s potením, moja váha ma obmedzovala pri rôznych činnostiach a po prejdení pár schodov som sa veľmi zadýchal. Keď som presiahol hranicu 100 kg, začal som skúšať rôzne výrobky na chudnutie bežne dostupné v predajniach alebo v lekárni, ale žiadny prekvapivý výsledok sa nedostavil. Výrobky výživy som objavil v čase keď som mal 36 rokov a 106 kg. Po trojtýždňovom užívaní sa moja hmotnosť výrazne znížila ( - 6kg) , cítil sa výborne, mal pocit výrazného nárastu energie a po dlhej dobe som začal opäť športovať a cvičiť. Do dnešného dňa som schudol 15 kilogramov a cítim sa výborne. V páse som schudol viac ako 10 cm, a to ma teší najviac. Už nemusím sťahovať brucho, aby som nejako vyzeral a môžem byť uvoľnený. 

Pochopil som, že všetko chce svoj čas a takáto jednoduchá a zdravá forma chudnutia ma privedie k vytúženému výsledku.  Karol - 15kg za 9 mesiacov *

* UPOZORNENIE: Rýchlosť redukcie váhy a dosiahnuté výsledky sú vždy individuálne.

 

Karol - 15 kg*

Cítim sa plný energie. Najviac sa teším z toho, že si musím ísť kúpiť menšie nohavice.

Od detstva som trpel nadváhou, ktorá sa vekom zvyšovala. Vplyvom značnej nadváhy sa mi zhoršil zdravotný stav až natoľko, že som bol odkázaný na denné užívanie množstva liekov.

Užívaním produktov výživy sa mi váha značne upravila a tým sa mi upravil aj zdravotný stav natoľko, že väčšiu časť liekov som mohol vysadiť.
Znížením váhy sa cítim omnoho lepšie, ľahšie, upravilo sa mi nadmerné potenie, ktoré mi znepríjemňovalo život. Prestal som trpieť pocitom vlčieho hladu.

* UPOZORNENIE: Rýchlosť redukcie váhy a dosiahnuté výsledky sú vždy individuálne.

Václav - 15 kg za 6 mesiacov*

10 vecí, ktoré musíte vedieť o kalóriách!

Skôr, ako sa pustíte do chudnutia.

ZDARMA!!!

10 vecí, ktoré musíte

vedieť o kalóriách.

Skôr ako sa pustíte do chudnutia.

             ZDARMA!!!